OptimumCache 0.3-3 increases load
Forum
  1. Forums
  2. General
  3. General Discussion
  1. Ray Baron
  2. Thursday, 14 January 2016
  3.  Subscribe via email
Immediately after updating OptimumCache to 0.3-3, the load on the server roughly doubled.  It has been running about 50% to 100% higher than normal.  Normal is 0.7 average and it has been averaging > 1 since the update.

Also, on lvetop, I see most users showing 1% to +/- 20% in the SPEED column.  Normally, SPEED shows 0% for most users.

I/0, MEM and CPU are all up significantly for user 'sync.'
Rate this post:
  1. 14.01.2016 12:01:11
  2. # 1
Bogdan Accepted Answer
Posts: 709
Joined: 26.06.2013
0
Votes
Undo
OptimumCache scans disks and yes it increase system load. Nothing wrong here as it should be back to normal after some time. You can check indexing job status with \'at -l\' at any time.
  1. 14.01.2016 12:01:35
  2. # 2
Ray Baron Accepted Answer
Posts: 30
Joined: 01.04.2013
0
Votes
Undo
There is no indexing job -- 'at -l' shows no jobs.

I updated 11 hours ago and the increase in load was immediate.  Load continues to rise and is now about 3x normal.

Seems like this is a recurring issue with OptimumCache.  What is the immediate impact on the server if I remove OptimumCache?  Is it going to hammer the server during removal?
  1. 16.01.2016 03:01:34
  2. # 3
Bogdan Accepted Answer
Posts: 709
Joined: 26.06.2013
0
Votes
Undo
Could you please open support ticket at https://helpdesk.cloudlinux.com/ ? We would like to check the issue in place.
  • Page :
  • 1


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!
Guest
Submit Your Response
Upload files or images for this discussion by clicking on the upload button below. Supports gif,jpg,png,zip,rar,pdf
• Insert • Remove Upload Files (Maximum File Size: 2 MB)
Captcha
To protect the site from bots and unauthorized scripts, we require that you enter the captcha codes below before posting your question.